SafeWeber.ru
Субота, 27.04.2024, 08:11

Ліцей №18



Офіційний сайт ліцею №18


Меню сайту
Категорії розділу
Новини [149]
Оголошення [64]
Дистанційне навчання [59]
Наше опитування
Ви учень (учениця):
Всього відповідей: 1051
Статистика
Форма входу
Головна » Статті » Новини

День Гідності та Свободи

Встановлене «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.

Одночасно зі встановленням Дня Гідності та Свободи указом № 871/2014 Президент скасував свято «День Соборності та Свободи України» та відновив свято «Дня соборності України». Святкування Дня соборності України та Дня свободи Президент Віктор Янукович скасував у 2011 році, запровадивши замість них свято «День Соборності та Свободи України».

«Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День Гідності та Свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада», - сказав глава держави.

У 2013 році Євромайдан в Україні почався 21 листопада, коли журналісти та небайдужі до долі країни громадяни вийшли на Майдан Незалежності в знак протесту проти відмови уряду Миколи Азарова від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Пізніше протести народу проти режиму Віктора Януковича були названі "Революцією Гідності".


 
 
   

 

Категорія: Новини | Додав: Administrator (21.11.2014)
Переглядів: 584 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пишіть нам


cv_school6@ukr.net
Пошук


Погода в Чернівцях
Погода у Чернівцях на тиждень

Наша кнопка

Код кнопки

Друзі сайту
GlavBoard.ru
Баннера на заказ.




 

Copyright MyCorp © 2024

Створити безкоштовний сайт на uCoz