SafeWeber.ru
Субота, 27.04.2024, 09:35

Ліцей №18



Офіційний сайт ліцею №18


Меню сайту
Категорії розділу
Новини [149]
Оголошення [64]
Дистанційне навчання [59]
Наше опитування
Ваше улюблене заняття:
Всього відповідей: 374
Статистика
Форма входу
Головна » Статті » Новини

Тиждень українознавства

Доречна була дослідницька робота учнів 5-х класів «Моя родина» на чолі з учителем української мови й літератури Чорней Аллою Дмитрівною. Мета даного проекту дослідити походження свого роду, дізнатися про його минуле. Дослідити, чим займалися,де проживали предки.Дізнатися, який внесок внесли у розвиток міста,суспільства.

Учні 6-В класу разом із класним керівником Камінською М.С. відвідали Черніве́цький обласни́й держа́вний музе́й наро́дної архітекту́ри та по́буту — музей просто неба. До речі, він заснований відповідно до постанови уряду України від 19 липня 1977 року, а офіційно  відкрився 5 липня 1986 року. 

До літературно-меморіального музею Юрія Федьковича (Соборна площа, 10) завітали учні 8-В класу з Гаврилюк Н.Д.,(класним керівником). Хоч музей було створено ще в 1945 р., про нього, здається, знає навіть не кожен п’ятий чернівчанин. І не кожен десятий. Меморіальні музеї не надто популярні в народі, але щоб аж так… Можливо, справа в тому, що заклад мандрував: спочатку розміщувався в одному з залів Резиденції Буковинських митрополитів, пізніше квартирував разом з краєзнавчим музеєм на вул. О.Кобилянської, нарешті 24 серпня 2004 р. музею було виділено окреме приміщення в одному з шести чернівецьких будинків, де мешкав письменник. Саме тут Федькович прожив останні роки свого життя, редагував газету «Буковина».

   
   

 

Категорія: Новини | Додав: Administrator (04.11.2014)
Переглядів: 696 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пишіть нам


cv_school6@ukr.net
Пошук


Погода в Чернівцях
Погода у Чернівцях на тиждень

Наша кнопка

Код кнопки

Друзі сайту
GlavBoard.ru
Баннера на заказ.




 

Copyright MyCorp © 2024

Створити безкоштовний сайт на uCoz